جراحی زانو و نقش پزشک جراح استخوان و مفاصل
پزشک جراح زانو برای بیمار چه آزمایشاتی در نظر میگیرد .
پزشک معالج قبل از عمل برای بررسی شرایط بیمار آزمایشاتی انجام میدهد . این آزمایشات پزشک را از سلامت بیمار و شرایط لازم و ایده آل برای انجام عمل مطمئن میسازد .
آزمایشات مورد نظر پزشک عبارتند از آزمایش ادرار ، آزمایش خون ، نوار قلبی و در صورت نیاز خاص پزشک تصویر برداری هم انجام میشود .
انجام این بررسی ها به پزشک کمک میکند تا ایجاد عوارض بعد از عمل را کاهش دهد .
بدیهی است انجام این آزمایشات بهترین شیوه عمل و انتخاب اصولی ترین روش برای یک عمل موفق آمیز انجام گیرد . در مقابل بیمار هم اگر به بیماریهای زمینه ای مبتلا باشد حتما باید قبل از عمل پزشک را مطلع سازد .
جراحی و عوارض ناشی از آن
به طور کلی باید اذعان داشت که تمام جراحی ها خالی از خطر نبوده و عوارض به دنبال خواهد داشت . این عوارض و خطرات تابع شرایطی چون نوع عمل جراحی و شرایط بیمار میباشد .
البته عوارض نادری هم میباشند که حتی بروز آن ها را باید محتمل دانست . عوارضی که شاید به دنبال بیهوشی ، ایجاد عفونت و خونریزی ، اختلالات تنفسی به وجود بیاید که شاید مرگ را هم به دنبال داشته باشد .
البته تعویض مفصل زانو چنان خطری در بر نداشته و جز عملهای ایمن شناخته میشود ولی به هر حال برای هر عملی باید عوارضش را در نظر گرفت حتی کشیدن یک دندان ساده !
اگر جراحی تعویض مفصل زانو زیر نظر یک جراح استخوان و مفاصل و ارتوپد حرفه ای و باتجربه که حاذق هم باشد صورت نگیرد میتواند پیامدهای ناخوشایندی به دنبال داشته باشد . پیامدهایی از این دست :
- شکستگی در محل عمل پروتز
- ایجاد عفونت در محل جراحی
- جابجایی
- آسیب دیدن به سیستم عصبی و سیستم عروق خونی
- لخته شدن خون در رگ ها و آمبولی
- شل شدن پروتز
همانگونه که اشاره شد بروز این اتفاقات بسیار اندک است و حتی میشود گفت در حد یک در صد است . مع الوصف باید برای دوری از هر خطری عمل موفقی را زمینه سازی کرد که تیم کاربردی و مجهز شامل آن میشود . پنجه هنرمند یک پزشک خلاق با تجربه که آرامش را پیشه خود سازد . البته همراهان بیمار و خود بیمار نیز باید کاملا همکار نمایند تا نتیجه خرسند ساز اتفاق بیافتد .
یکی دیگر از احتمالات ضعیف فرسوده شدن زودتر از پیش بینی پروتزهای به کار رفته میباشد که چنانچه پروتز آسیب ببیند باید عمل مجدد صورت پذیرد .