مواد غذایی و تغذیه مناسب برای آرتروز زانو
در شماره قبل از علت آرتروز در زانوان که یکی از مهمترین آن همانا چاقی میباشد ، مطالبی آورده شد . در این شماره به چه باید ها و نبایدها در مورد تغذیه این افراد ، اشاراتی میشود .
مواد غذایی و تغذیه مناسب برای آرتروز زانو
- ماهی هایی که در آبهای سرد پرورش یافته اند . مانند شاه ماهی و ماهی های آزاد و دیگر ماهیان آب سرد
- هویج به هر نوع آن و با هر نوع روش برای طبخ و خوردن
- غلات خاص چون جوی دو سر و محصولاتی که از گندم تهیه شده باشد.
- دانه های سویا با هر روش برای طبخ
- غلات غنی و کامل چون ارزن ، گندم و جو ، برنج قهوه ای و جوی دو سر
- سبزیجاتی که برگهای سبز داشته باشند مانند شاهی ،کرفس ،جعفری و کلم پیچ
در مقابل مواد اشاره شده که برای آرتروز و درمان آن مفید میباشد ، غذاهای مضری وجود دارند که باید از آنها اجتناب کرد . مواردی از این دست :
- غذاهایی که مواد درون آن از جذب کلسیم جلوگیری کنند . موادی چون الکل تخم مرغ ، گوشت قرمز ، لبنیات ، شکر تصفیه شده ، اغلب شیرینیجات قهوه ، نمک اضافه ، جوجه
- غذاهای بوجود آورنده تورم و تولید آب آوردگی در بدن بکنند . مانند چربیهای حیوانی ، گندم سیاه ، لبنیات ، آجیل ها و مغزها ، دانه های چربی دار و تمام کره هایی که از دانه ها گرفته شده باشد .
- غذاهایی که از گیاهان تاج ریزی تهیه شده باشد مانند سیب زمینی ، بادمجان گوجه فرنگی ، فلفل ها و مصرف تنباکو
- غذاهایی که اگزالات بالا داشته باشند مانند آلوها ، ذغال اخته ، ریواس ، کنگر ، اسفناج و امثالهم
در قسمت بعدی با مصرف اقلامی آشنا میشویم که چون سپری از بیماران مبتلا به آرتروز مراقبت میکنند اما باید این را در نظر بگیریم که به طور مرتب برای آگاهی از موقعیت و شرایط زانوان و مفاصل آنها با جراح استخوان ، لگن و زانو مشورت نماییم .